Ανθοϊάματα στις Αλλεργίες

Ανθοϊάματα στις Αλλεργίες

Αν και τα ανθοϊάματα αποσκοπούν κυρίως στην εξομάλυνση ψυχοσυναισθηματικών διαθέσεων και προβλημάτων και δεν αποτελούν θεραπεία εκλογής για τους διαφόρους τύπους αλλεργιών, ορισμένα εξ αυτών αναφέρεται ότι μπορεί να συντελούν σε προστασία αλλά και σοβαρή ανακούφιση από αλλεργικά συμπτώματα. Το ανθοΐαμα του Bach Crab Apple καθώς και η κρέμα Rescue (Rescue Cream) αποτελούν κλασσικές επιλογές για αλλεργίες που εκδηλώνονται με δερματικά προβλήματα. Τα ανθοϊάματα αυτά φαίνεται πως μπορούν να ηρεμούν το δέρμα και να μειώνουν την ένταση των αλλεργικών συμπτωμάτων, βοηθώντας συγχρόνως στο να μειωθεί η αίσθηση της ενόχλησης από την παρουσία των συμπτωμάτων αυτών.

Το ανθοΐαμα Snapdragon (το γνωστό ‘σκυλάκι’) αναφέρεται από τον Gurudas* ότι αντιμετωπίζει αλλεργίες που έχουν την τάση να προκαλούν σημάδια στο δέρμα (‘spots on the skin’) και ότι είναι καλό να χρησιμοποιείται και τοπικά, στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα. Το ανθοΐαμα που δίνει το λουλούδι της βερυκοκιάς, το Apricot, πάλι σύμφωνα με τον Gurudas (αλλά και με σημαντική εμπειρία στην βελτίωση αλλεργιών του αναπνευστικού), εμποδίζει την εκδήλωση εν γένει αλλεργιών ‘εμποδίζοντας την αναταραχή στο νου από του να επεκταθεί στο αιθερικό σώμα και να προκαλέσει έτσι αλλεργίες στο φυσικό σώμα’. Το ανθοΐαμα από το λουλούδι της τσουκνίδας (Stinging Nettle), κατάλληλο για το άγχος, την απόγνωση και τη θλίψη που προκαλεί ο χωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα, φαίνεται ότι συντελεί επίσης στην ανακούφιση από ασθματικές αντιδράσεις που συχνά συνοδεύουν ανάλογες συνειδητές ή υποσυνείδητες ψυχικές καταστάσεις.

Ο Ian White**, δημιουργός της σειράς ανθοϊαμάτων Australian Bush Essences, προτείνει τους συνδυασμούς Dagger Hakea – Fringed Violet ή/και Crowea – Paw Paw – Peached Flowered Tea-tree, καθώς και τα μεμονωμένα ιάματα Bauhinia, Dog Rose, Freshwater Mangrove και Tall Mulla Mulla στις αλλεργίες, ενώ για τη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων συνιστά το Emergency Essence και το Fringed Violet.

 

__ __

*Gurudas: Flower Essences and Vibrational Healing, εκδ.Cassandra Press.

**Ian White: Australian Bush Flower Essences, εκδ.Findhorn Press, Bush Flower Healing, εκδ.Bantam Books.