Ηλικιωμένοι

Αρχική / Ηλικιωμένοι
Ηλικιωμένοι

Οι ηλικιωμένοι συχνά υποφέρουν και μάλιστα έντονα από ψυχολογικής φύσης προβλήματα που στην πράξη αποδεικνύονται αρκετά απλά στην αντιμετώπισή τους. Και εδώ τα ανθοϊάματα και αν χρειαστεί και κάποια άλλα από τα ολιστικά εργαλεία φαίνεται να δίνουν άμεση και θεαματική ανακούφιση στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συχνά, ιδίως στις καταστάσεις όπου λόγω του προχωρημένου της ηλικίας η μετακίνηση του ηλικιωμένου είναι δύσκολη ή αδύνατη, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του σε προσωπική συνεδρία. Συνήθως στις περισσότερες περιπτώσεις αρκούν οι περιγραφές των οικείων για να μας προσανατολίσουν ως προς τις βασικές συγκινησιακές συνθήκες που βιώνει ο ηλικιωμένος.
Καθώς στις περιπτώσεις αυτές δεν εκφράζονται περίπλοκα αιτήματα όπως πχ αυτά της καλλιέργειας στενών διαπροσωπικών σχέσεων, επίτευξης σημαντικών στόχων ζωής, αναμόρφωσης προσωπικότητας, αυτοπραγμάτωσης κλπ, τα οποία αφορούν τις νεότερες ηλικίες, αλλά η απλή ανακούφιση από στοιχειώδη συναισθήματα που οι συνθήκες της ηλικίας και της ζωής του ηλικιωμένου δημιουργούν, η επιλογή ανθοϊαμάτων είναι εύκολο να βασιστεί στα αντικειμενικά γεγονότα και σην κοινή λογική, υποβοηθούμενη από τις πληροφορίες των ατόμων που τους γνωρίζουν και παρακολουθούν τον τρόπο συμπεριφοράς τους στην καθημερινή τους ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δε θα δημοσιευτεί.