Κατοικίδια

Αρχική / Κατοικίδια
Κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα, όπως γνωρίζουμε, βιώνουν και εκδηλώνουν συναισθήματα για τα οποία συχνά είναι επιθυμητή η βοήθεια, είτε στην καθημερινότητα είτε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (αρρώστιες, τραυματισμοί κλπ.)

Τα ανθοϊάματα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητικά στις περιπτώσεις αυτές, κάτι που τα έχει κάνει ιδιαίτερα γνωστά και δημοφιλή στον χώρο των ιδιοκτητών κατοικιδίων, των ζωώφιλων, των ασχολούμενων με την εκπαίδευση και την φροντίδα των ζώων και επίσης αρκετών κτηνιάτρων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ψυχικές ανάγκες του ζώου είναι προφανείς (πχ καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αναστάτωσης, σωματικής δυσφορίας και πόνου, φόβου κλπ) και βοηθούνται άμεσα από το γνωστό Rescue Remedy. Σε γενικότερες περιπτώσεις όμως, η περιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών της συμπεριφοράς του ζώου και της προσωπικότητάς του είναι απαραίτητη προκειμένου να οδηγηθεί κάποιος στην επιλογή των κατάλληλων ανθοϊαμάτων για τα ζώα αυτά.

Η ανταπόκριση των ζώων στην επίδραση των ανθοϊαμάτων είναι άμεση και η βελτίωση που ακολουθεί θεαματική. Τα ζώα δεν έχουν τις πολυπλοκότητες και τις νοητικές άμυνες των ανθρώπων, εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους ανοικτά και ξεκάθαρα και είναι πολύ εύκολο να προσεγγιστούν και να βοηθηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δε θα δημοσιευτεί.