Ατομικές συνεδρίες

Αρχική / Ατομικές συνεδρίες
Ατομικές συνεδρίες

Οι ατομικές συνεδρίες δίνουν τη δυνατότητα ελεύθερης και άνετης έκφρασης και μοιράσματος των σκέψεων, των συναισθημάτων και όποιου προβλήματος απασχολεί τον άνθρωπο. Μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αποδοχής και άνεσης προσδιορίζουμε τα συναισθήματα που βρίσκονται στη βάση του προβλήματος ή των προβλημάτων για τα οποία το άτομο αναζητά θεραπεία και συχνά επίσης και τις αντιλήψεις και πεποιθήσεις που συνδέονται με αυτά και που του δυσκολεύουν τη ζωή. Στη συνέχεια και οδηγημένοι από αυτά, επιλέγουμε κατάλληλα ανθοϊάματα (ορισμένες φορές και ομοιοπαθητική), χρησιμοποιούμε ενεργειακές μεθόδους αποφόρτισης και αποβολής των ψυχικών τραυμάτων και γενικά των εντάσεων ώστε να απελευθερώσουμε τον ψυχισμό από τα συναισθηματικά βάρη που έχει συσσωρεύσει και από νοητικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις, συνειδητές ή και υποσυνείδητες, που περιστασιακά ή χρόνια τον δυσκολεύουν, τον βασανίζουν ή/και τον καθηλώνουν.
Η ανθρώπινη προσέγγιση και η βοήθεια μέσα από τη συζήτηση αποδεικνύονται συχνά ιδιαίτερα βοηθητικές.
Ο στόχος είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος βαθιά, ξεκάθαρη και αυτόνομη αντίληψη, να πάψει να επηρεάζεται έντονα από τους άλλους, να συνειδητοποιήσει τι θέλει, να αποκτήσει ή να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, την προσωπική του δύναμη, την ικανότητα αυτό-έκφρασης και την ικανότητα να διεκδικεί και να επιτυγχάνει αυτό που θέλει με σεβασμό για τους άλλους και για τα δικά τους δικαιώματα αλλά και με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό του.
Η δυνατότητα του να θέτει κανείς όρια στις σχέσεις του με τους άλλους και η αποτελεσματικότητα στην επικοινωνία είναι βασικός στόχος. Το ίδιο και η έκφραση της δημιουργικότητας και η πραγματοποίηση των ονείρων και γενικά των προσωπικών στόχων του ανθρώπου, για όποιον το επιθυμεί.

Η έμφαση στην ψυχοπαθολογία και στις διαγνώσεις αποφεύγεται, έτσι ώστε να δίνεται περισσότερος χώρος στην καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων και ενθαρρυντικής εικόνας εαυτού, προκειμένου να συνειδητοποιήσει κανείς, να μετασχηματίσει και να αποβάλει τα δυσλειτουργικά επαναλαμβανόμενα σχήματα ψυχολογικών βιωμάτων και συμπεριφοράς που τον οδηγούν σε ψυχοπαθολογία.

Λόγω της σημαντικής υποστήριξης και της θεραπευτικής και μεταμορφωτικής επίδρασης που παρέχουν τα ανθοϊάματα και της αμεσότητας των αποτελεσμάτων προσεγγίσεων όπως το EFT, EMDR, BSP, τα αποτελέσματα είναι συχνά άμεσα και μπορούν να επέλθουν στη διάρκεια λίγων συνεδριών, κάποιες φορές ακόμα και μιας και μοναδικής συνεδρίας. Μακροχρόνιες δυσκολίες της προσωπικότητας ή και η επιθυμία και η προσωπική δέσμευση στην ψυχολογική πρόοδο και την αυτό-εξέλιξη απαιτούν περισσότερες συνεδρίες. Αν και συνήθως συστήνεται κάποια διαδικασία, ο θεραπευόμενος καθορίζει την συχνότητα των συνεδριών καθώς και το συνολικό διάστημα της θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του και με το τι επιθυμεί να πετύχει. Αυτός είναι σε θέση να αισθάνεται και να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι πραγματικά χρειάζεται ο ίδιος, πόσο, πότε και πώς, και να καθορίζει την προσωπική του πορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δε θα δημοσιευτεί.